Не знам дали помниш как се лети,
не знам дори, дали все още пазиш крилете си
(онези, със сребристото по края),
не знам дали остана чисто небе над главите ни
и дали слънцето помни извивките ти...
Но ако си там, ако ме чуваш
през току-що покълналите облаци,
все още необжарени от човешки дъх,
хвърли мекотата на взора си към мен
и над плетеницата от безумни дъги
напиши директно върху сърцето ми
с непримиримостта и топлата тежест
на най-стаеното синьо на очите си:
Ще те обичам и отвъд всички животи!
И нека реалността бавно се отмие
в спирала от плачещи мимолетности...
Под облаците на райета,
запазили все още звука
на моето мълчание, летя -
само по себе си съживяващо,
почти забравено движение,
за да приседна най-накрая
между бедрата ти-криле
и да положа душата си мълком.
Колко урагани разпилях
и със светкавици спорих,
в пристъп на безволева слятост
бурите трошах,
докато дъждовете падаха на колене
и се молеха за къшейче любов,
но накрая стигнах до теб –
останах без разум, без чувства
и въпреки това все повече ти исках.
Приеми ме в лоното си, мълнийо
с неопределена посока и вятър
по миглите.
Аз ще си нося отрязаната глава
достойно – не ми трябва,
щом ти от сърцето ми излиташ.
© Marielli De Sing All rights reserved.