Aug 6, 2011, 11:03 PM

Трудна дилема 

  Poetry » Civilian
469 1 2

Злодеят по презумпция проклет е,
и нас, добрите хора, отвращава
подобно на воняща тоалетна.
Със сигурност от него зле ни става.

И тук съвсем естествено желание
възниква да го фраснем през лицето,
но пречи ни доброто възпитание.
Добрите хора спазват етикета!

От друг аспект погледнато обаче,
не го ли фраснем именно сега,
кой с тази невъзпитана задача
да се заеме? Как? Къде? Кога?

Господ Бог – на тази вяра може
днес да се осланяме, обаче
неведоми са пътищата Божи
и промисълът скрит и многозначен.

Така че, с христианската идея
компромис да направим най-добре е.
Боя се, че да видим сам злодея
наказал се, не ще да доживеем!

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??