ТУК
Тук добродетелите не вървят,
тук добродетели не щат,
скоро в океана ще ги потопят
и на клада ще ги изгорят…
Тук справедливост няма,
справедливостта не се роди –
затуй властта е глухоняма,
на Темида някой очите ослепи…
Тук свободата е криминализирана,
търсят я под дърво и камък,
а диктатурата тайно е легализирана
и се разполага в разкошен замък…
Тук грешница била жената,
нацизъм бил и родният ни дом,
преследват яростно и човещината,
ще я забранят и със закон…
Само обичта покрадва се тъдява,
хората я крият от сърце в сърце
и всеки тайно в душата се надява
тя да не угасне и да не умре…
Затуй в сивотата на деня
все още някой се усмихва,
а обичта присветва в нощта,
когато животът в града утихва…
© Лиляна Благоева Андреева All rights reserved.