Мечтая да Ти посветя най-хубавия стих!
Защото Ти ме сътвори! Живот ми вдъхна Ти!
Сърцето ми чрез Теб кръвта от вените гребе...
Със Своята любов огряваш моето небе!
Безсилна съм да сторя нещо, ако кажеш "НЕ!"
И всичко мога, ако впрегна Твоите коне!
Летящия към мен куршум невидимо ще спреш.
Ще вразумиш злодея, дръпнал спусъка горещ.
Как искам да създам за Теб най-хубавия стих!
Но и това не бих могла без Твоя Дух Свети!
Аз мога само всеки миг да Ти благодаря,
че ме помилва и съм вече Твоя дъщеря!
Че вложи Своя образ и Подобието в мен!
И да Те моля да ме водиш до последен ден!
Да ме прегръщаш, ако плача, благ и опрощаващ...
Да ме повдигаш, ако падам... Пак да ме изправяш!...
И в края на пътеката ми земна Твоят ангел
при Тебе да ме отнесе!... При Тебе да остана!
Албена Димитрова
19.9.2017.
София.
© Албена Димитрова All rights reserved.
Бог да те благослови, вдъхновява и пази от злото!