Apr 5, 2020, 2:44 PM

Твърде поетично 

  Poetry » Other
583 0 1

Да бъдеш във нечии стихове,
казват, било е вълшебство.
Да те пишат на белите листи
за мнозина би звучало чудесно.
Като възпяване в песен било е,
като картина, рисуваща душата..
Гореща молитва, в която
прославят твоето име в небесата.
Аз писах ли писах такива..
стихове пълни с души..
стихове пълни със хора,
живот, надежда, мечти..
Побирах ги в своите страници,
приютявах ги в своята ръка..
а после с молива изливах
и последната капка тъга.
Ала моите стихове, навярно
тесни се сториха за тия,
които величавах и почитах..
сега сред редовете ги крия.
Боя се за хора пак да пиша
в моите молитви различни.
Задушаващи са римите явно..
а чувствата твърде поетични.

© Периян Байрамова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Интересно.
    Лека бележка. Лист - м.р., листове - мн.ч.
    Листа /списък/ - ж.р., листи - мн.ч.
Random works
: ??:??