Тъгата е като солта -
животът с нея има вкус.
Бодлите крият доброта,
спокойствието - силен трус.
Във всяка радост дебне скръб,
в безмълвието - страстен вик.
Без край е всеки кратък път,
а всеки малък жест - велик.
Омразата е вид любов,
в усмивката трепти сълза.
В единен впряг - добро и зло -
коват човешката съдба...
© Вилдан Сефер All rights reserved.