Nov 9, 2022, 9:56 AM

Тъгата на нашата майка България 

  Poetry
176 0 4

Двама сина родих и ги кръстих Николай и Валери в зори.
Пред икона на Господ се кръстих и помолих вовеки да бди
над чедата, които обичам – две орлета в небесната вис,
за които сърцето събличам и пътувам към залеза чист.
  
Те растяха щастливи и смели и играха на воля игри.
Опознаха света без предели и разбраха, че много боли,
ако някой обидиш със слово, ако някой по пътя раниш
и превърнеш делата в отрова, а доброто със злоба смениш.

През години на мъка и радост ги отгледах самичка добре.  
Аз забравих за своята младост, за да бъда родител небе.
Ще ви кажа какво ми се случи и животът кога ме рани.
Той в сърцето с куршум ме улучи. То не спира до днес да кърви.
 
Аз загубих баща им злощастно и останах зловещо сама,
а годините наши, прекрасни, се стопиха в бездънна тъма.
Николай и Валери растяха и тъгата растеше у тях –
черен гарван над родната стряха. Да им бъда баща, не успях...

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??