Jan 9, 2012, 12:38 AM

Тъжен стих 

  Poetry » Other
1577 0 2

Седя и чудя се: един Гаврош

с какво ли автор предизвиква,

да пише пак за скъсания му галош

или каляската как става тиква.


Животът не е приказка красива

и всеки ежедневно вижда го и знае.

Нали никой не очаква самодива

само за него да танцува и играе.


Но в стихове и разкази, поеми

за души изстрадали и куп проблеми

в тъмни, сиви краски напоени,

редят и нижат думи автори големи.


Нима в живота тъжен не е нужно

за всекиго искра - надежда.

Да, има го това, не ни е чуждо,

но всеки натъжен главата свежда.


Нека да опитаме повече блянове,

усмивки, щастие и обич да дарим!

По-малко тъжни сиви стихове,

черни реалности и драми да редим! 

 

© Лучия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??