Nov 13, 2023, 9:40 PM  

Тъжно е сърцето да мълчи… 

  Poetry
114 1 0


Тъжно е когато започне да мисли сърцето

и мислите объркани блуждаят в него.

Тъжно е когато приглушаваш зова му,

и в себе си кротко и тихо го затаяваш.

 

Тъжно е да се загубиш в огледалото,

и душата да не отговаря на отражението.

Тъжно е сърцето да мълчи отдалечено 

от мига, в който може да е радостно.

 

Тъжно е когато го затвориш в клетка,

отричайки правото му да лети.

Тъжно е когато остане без глас, а сълзи

напират да затрещят като градушка.

 

Тъжно е, когато сърцето страда,

от казаните и недоизказаните думи.

А още повече страда и го боли

от направените и ненаправени дела.

 

Приспани в неговото мълчание,

копнеещи да се събудят от съня…

и да полетят волно в устремение,

тъжно му е да мълчи и да валя…

 

 

© Лили Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??