Nov 26, 2008, 9:18 AM

Тъмнина в мрака 

  Poetry
609 0 0
 

Необичайно, но не и за мен -                                                             

тъмнина в мрака, мрака на живота!                                                   

Лъч едничък, капка светлина,                                                                 

и после пак тъма... тъма!  

                                                                  

Красив образ, но не жив - астрал.                                               

Призрак до паметната плоча...                                                                 

В нощта ридая паднала в гроба,                                                         

онзи, който на болката го изкопах! 

                                             

Тъмнина... а кръгла е луната.                                                           

Тъмна доба е в душата, а вън е бяла нощ!                                        

Красива, но не и за мен,

не и за дете на тъмнината!   

                       

Неуморен вятър,

брули живите дървета!                                         

Дървета с души и сърца.                                                                

Дървета с листа в форми на сълзи! 

                                          

Самотата, дъщеря на болката и мрака.                                                   

Гробище, хиляди души без покой,                                                     

души крещящи, колко боли!                                                                       

Боли, когато в тъмнината,                                                                   

само мрак танцува с тихи стъпки!                                                     

Стъпките на тъмнината, в тишината на нощта!

© Кристина Илиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??