Jan 5, 2010, 6:46 PM

Търпение 

  Poetry » Phylosophy
2780 0 3

Търпение


 

 

Не значи ли търпението ни страдание?

Импулсите ни да изчакват подходящо време...

Да спотаяваме мечтите си, стремежите си, своите желания...

И тоз катарзис да търпиш - да се окаже бреме...

Търпението е тунелче, през което преминават

и гняв, и болка, също прекомерна радост...

И там изчакват да се уталожат до такава степен,

в която могат да се обуздаят и да се понасят...

Търпението означава също постоянство, нерви!

Затуй помага ни в постигането на мечтите!

Търпението преход е! А всички преходи изискват жертви!

Не бързай! Потърпи! И премисли ти всички ходове на дните!

Че който много бърза - никъде не стига!

Дори да ти горчи, стисни отново зъби! Имай нерви да търпиш!

Така ти ще опазиш свободата на душата си и светлината на ума си,

и топлината на сърцето си, и силата на своя дух!

Че само тъй ще можеш ти да се спасиш и съхраниш!

Че то - търпението - е най-висша добродетел!

Но не, когато те принудят да търпиш!

А само и тогаз, когато огънят гори, а не превръща се на пепел!

Единствено тогаз - когато сам, с търпение, започнеш да градиш!

 

 

 

Елена Найденова - Sun

 

 


Авторски клип по този стих:

http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=bg-236034

 

© Елена Найденова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??