ТЪРСЕЩАТА
От тялото безкрайно на Твореца,
съблазнена от земни красоти,
откъснала се мъничка частица,
за да полети.
Облякла се в човешко тяло,
копнежите си скрила зад очи.
Но тогава паднали крилете ù
и станала съвсем обикновена.
Животът нагърбил я с товар
непоносим, с тъги човешки до забрава.
Но от Твореца дадения дар
продължила да раздава.
Но скоро я погълнала заблуда,
претопила се в човешкото зло.
Останала сама, да броди луда,
с копнежите си за добро.
Оттогаз тя вечно търси
през трудностите в земния живот
своето изгубено начало,
единението свое с Бог.
© Албена Стефанова All rights reserved.