Jan 22, 2010, 8:43 PM

Търся 

  Poetry » Love
780 0 2

Търся!

 

Бързам задъхано навътре,

обикалям и търся слънца.

Где е обещаното "утре",

когато се молиш, душа?

 

               Доколко си близо в сърцето?

               За малко съвсем се загуби!

               И бързам да видя детето,

               хукнало, без да те губи!

 

                      Звездите падат, гледам...

                      Всяка е момиче младо,

                      една звезда - страст нескрита,

                      една звезда - желана Маргарита.

 

                                  Кое е чудото?

                                  Звезда, целувка, слънце?!

                                  Ти и твоята небрежност

                                  показахте ми във сърце

                                  как се влива нежност.

 

                                            И толкова противоречива

                                            следата се излива

                                            и стига до дъгата

                                            там, при теб, във водата.

                                            Дъждът покри огъня от таз звезда...

 

© Веселка Николова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??