Jan 17, 2007, 8:36 PM

Търся някой... 

  Poetry
1492 1 29

Търся  някой, за който да бъда безкрайна,
без до лудост това да го плаши.
Да открие тайния извор в душата ми.
Да потънем в нестихнаща жажда.

Да усеща колко са цели минутите
в тишината, когато прегръщаме.
Да ми бъде посока , когато  сe губя,
за да има къде да се връщам.

Някой, който, просто така, без причина,
би целунал брега недокоснат.
Някой, който умее да бъде обичан.
И задава  открито въпроси.

Някой, който би ме последвал в мечтите.
И  не би ми прекършил крилете.
Някой, който носи смелост в очите си
да открива нови вселени.

Не, не принцове търся. Аз съм пустинна.
И живея в един от оазисите...
Сънувам един алхимик, че се  скита
и извора търси, скрит във душата ми...

© Бистра Малинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??