Писателят в мен беше убит:
дали беше със змийска отрова,
дали с куршуми на пустинен орел,
дали с прашка като врабец, бе повален,
дали до бесилото беше завлечен,
или получи милостта на гилотина,
или му беше подарен полет
от най-високата скалà,
или беше на дръвника заклан
като жертвена овца;
А може би бе удавен в дълбокото море,
което така и не го изхвърли на брега;
или бе на кладата изгорен,
затова, че не можа да бъде послушен силует.
© Нина Чалъкова All rights reserved.