Реших да чистя вчера сутринта
от двора - насъбраните боклуци.
Изсъхналите кучешки лайна
и струпаните под ръжда улуци.
Извадих пароструйка и метла,
и взех да лъскам старите павета,
омърляни в годините, с петна,
с доказани - във времето лекета.
За ден почистих хубавия двор,
за скрап предадох няколко улука.
Не срещнах от боклуците отпор.
Изхвърлих ги с чували на боклука.
Сега на двора имам три кашпи.
С цветя и със един висок кипарис.
Беседката от чистота блести!
Там пием бира с моите другари.
Уборка, препоръчвам и на вас.
Размахвайте по-честичко метлата!
Отделяйте й всеки ден по час,
така ще си почистим и страната.
Да внимаваме утре! 😊
Юри
Йовев
Април
2023 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.