Jun 28, 2022, 12:40 PM

Учителката 

  Poetry » For kids
395 2 4


         Мишчицата сива,

         весела,игрива,

         на двора се завтече

         и на петлъо рече :

         - Ей там,под хамбара

         житчице съм сбрала,

         та за цяла зима

         храна да си имам.

         Но съм си саминка,

         нямам аз дружинка.

         Обичам да играя,

         сто приказки зная.

         Моля те, сега вземи ме,

         учителка направи ме

         на пиленцата ти красиви.

         Зная,че са ученолюбиви.

         Ще ги уча как да пеят,

         весело ще си живеят.

         Как зрънца да си кълват,

         умни,силни да растат.

         Много аз ще ги обичам,

         винаги след тях ще тичам.

         А ти,кацнал на стобора,

         ще наглеждаш всичко в двора,

         ще ги гледаш и се пъчиш.

        Няма хич да се измъчиш.

        Всичко аз за тях ще правя,

        от грижите ще те избавя,

        а за мен ще е признание,

        че съм им дала образование!

 

 

 

   

© Лидия Кърклисийска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много хубаво стихче!
  • Веселичко, закачливо
    и много, много мило!
    Поздрав, Лидка!
  • Да четът децата, да се учат и знаят, че всичко ни е дадено да се учим и знаем! Поздравления
  • Много ми хареса! Весел, игрив стих! Поздравления, Лидия!
Random works
: ??:??