Удобен си ми, знаеш ли?
Така ми е удобно да се връщам
При теб след всяко бедствие
Като към родно пристанище...
Така ми е удобно да съм с теб за малко -
Да се отдам на евтини ласки,
Да пия вкиснало вино
И после като стар моряк
Пак с кораба да се върна в живота си...
Удобен си - никога не искаш повече
От двата гроша, които ти давам
Никога не искаш да обещая,
Че ще се върна отново
Или, че няма да замина никога..
Удобен си ми - никога не си ме искаш цялата...
Стига ти половинка от мен, четвъртинка
Или колкото имам за даване...
Но знаеш ли -
Винаги, когато се връщам след дългото плаване,
Пиша в корабния дневник:
„ВЪРНАХ СЕ ВКЪЩИ"
И... знам, че някой ден ще остана завинаги,
И моето плаване във морето
Ще свърши!!!!!!!
© Вени Николова All rights reserved.