24.05.2007 г., 9:27 ч.

Удобен си ми 

  Поезия
735 0 7
 

Удобен си ми, знаеш ли?

Така ми е удобно да се връщам

При теб след всяко бедствие

Като към родно пристанище...

Така ми е удобно да съм с теб за малко -

Да се отдам на евтини ласки,

Да пия вкиснало вино

И после като стар моряк

Пак с кораба да се върна в живота си...

Удобен си - никога не искаш повече

От двата гроша, които ти давам

Никога не искаш да обещая,

Че ще се върна отново

Или, че няма да замина никога..

Удобен си ми - никога не си ме искаш цялата...

Стига ти половинка от мен, четвъртинка

Или колкото имам за даване...

Но знаеш ли -

Винаги, когато се връщам след дългото плаване,

Пиша в корабния дневник:

„ВЪРНАХ СЕ ВКЪЩИ"

И... знам, че някой ден ще остана завинаги,

И моето плаване във морето

                                            Ще свърши!!!!!!!

© Вени Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??