May 19, 2022, 5:51 PM

Украински мигранти в Луковит 

  Poetry » Other
406 0 1

Мене абсурдите ме натъжават,

що в нашата държава стават -

от общинско жилище предсрочно

изгониха възрастна жена нарочно,

та украинци да настанят там,

че търпим това потъвам от срам!

 

_______________________________________

 

"Поради задаващия се край на държавната програма за настаняване на бежанци в родните хотели, много от бежанците започнаха да се ориентират преди крайния срок да си търсят трайно убежище по българските общини.

А оказва се нашата държава е готова да приеме с отворени обятия тези хора, някой път дори за сметка на местното население.

Пресен случай се появи в Община Луковит, където тричленно Украинско семейство беше настанено на мястото на самотен 79 годишен пенсионер.

Към ден днешен Кичка Латева е на улицата и търси да се настани при нейни близки. Сина ? почива преди 5 години, поради невъзможност да плаща ипотеката му, банката отнема жилището му, където до тогава е пребивавала г-жа Латева.

Общината тогава ? предоставя общинско жилище за временно ползване в срок до края на 2022г.

Форсмажорните обстоятелства обаче карат общината да я изнесе предсрочно, със 7 дни предупреждение.

Впоследствие се разбира, че на нейно място са настанени въпросните лица от Украйна без краен срок.

Жената споделя, че са ? предложили място в старчески дом, но тя отказала. Със скромната си пенсия от 285лв. тя не може да си позволи да наеме жилище от частно лице и към момента е бездомна.

Източник: община Луковит

 

 

https://socbg.com/2022/05/%d0%b8%d0%b7%d0%b3%d0%be%d0%bd%d0%b8%d1%85%d0%b0-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%bf%d0%b5%d0%bd%d1%81%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b5%d1%80-%d0%be%d1%82-%d0%b6%d0%b8%d0%bb%d0%b8.html?fbclid=IwAR3gaOLBBwDnmM60At6cCnC_EF4R39SPjJ2qDQA0p2kuYKLQazKTyEbRIB8

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Когато я настанят в дом за възрастни хора ще й платят ли разходите за престой, храна, лекарства, личен асистент и всичко, което й е необходимо. Какво означава да ти предложат... просто се зачудих какво може тя да направи с 285 лева, даже и да иска да отиде в старчески дом. Интересна новина.
Random works
: ??:??