Улица "Екзистенциална"
(кратък наръчник на минувача)
Не излизай без каишка!
Не говори без намордник!
Не уринирай без нужда!
Не се радвай без разрешение!
Не гледай очите!
Не гледай хората в очите!
Не гледай колите!
Не гледай хората в колите!
Не мисли къде отиваш!
Не мисли къде спираш!
Не мисли защо четеш некролозите!
Не мисли защо облажаваш охлюва!
Не прави ексхибицио!
Не цапай с кръвта си!
Не помни себе си!
Не казвай последни думи!
Не спирай на червено!
Не тръгвай на зелено!
Не вдишвай!
Не издишвай!
Не се извинявай!
Не гледай в кого стъпваш!
Не питай!
Не изповядвай!
Не разпротезирай!
Не аналгизирай!
Не транквилирай!
Не надеждизирай!
*Забележка:
Да се чете роботизирано, без интонация.
© Морис Лав All rights reserved.