Mar 16, 2017, 1:14 PM

Underground 

  Poetry
332 1 2

Underground

 

Недвижима собственост
е просто понятие,
условно прието за вярно.
Тектонска подвижност
мени координати
на панелки и плетове живи.
                                                      
В кафенето отсреща,
без да знаят, предлагат
чай и кафе с неутрино.
Екранът в ляво подсеща
за вечерна забава
с хора, хапки и вино.

 

А над мен климатици,
с изтекла поддръжка,
имитират земния тътен.
Фотографски езици
с наслада предвкусват,   
карамела в зимния изгрев.

 

И стотиците хиляди
работещи граждани,
се придвижват по-бързо с метро.
От любимото радио
получават обаждане
слушатели, с въпрос за отскок.

 

Честотата се губи,
във тесни каньони.
Е какво пък,                                           
ще се слуша на запис.                          
Тези с обхват
нека се чудят.
Между два, три завоя, 
отговор
все ще намеря.
        
И както ви казах
в самото начало,
не са неподвижни имотите.   
В стомаха ми чаят, 
полива бекона
преди
хиперскока в дълбокото.

 

© Иван Бърдаров 2016. Всички права запазени.

© Иван Бърдаров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??