Ако те срещнат моите очи,
ще те залее светлина погубваща,
една сълза във теб ще загорчи,
когато осъзнаеш, че се влюбваш,
сънят ще те превърне във беглец,
а денем ще си нощна пеперуда,
отнякъде ще зазвучи щурец,
дошъл с цигулчицата да пробуди
напъпили, в душата ти стаени,
рози за жена - неподарени...
Р.Ч., Лондон 2014'
© Росица Чакърова All rights reserved.