Oct 5, 2008, 12:49 PM

Устните й 

  Poetry
525 0 4

Устните й...
Ухаеха на пролет.
На онази, закъснялата пролет,
която дойде с последното ято,
завърнало се от юг
Дойде с бурен дъжд
и неразпъпили ябълкови клони.
Нямо, слънцето дори
не смееше да се покаже.
След дългата, студена зима.
А всъщност...
бе почти лято.
Което се изтърколи, мимоходом,
ту в жежки нощи,
ту в непристойни
летни урагани.
А тя не се усмихваше изобщо.
Не можеше.
Усмивката бе неразкрита
тайна в нейната душа.
И не можеше.
Защото никой не бе я научил да се смее
дори... не истински.
Очите й бяха жадни.
Когато...
На прага потропа есента.
Големи и тъжни очи,
които изпращаха
лястовици
на юг,
и тайно се надяваха
да полетят с тях.

А устните й ухаеха

... на пролет.

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Чудесен стих,Нелка!Прегръдки!
  • Много хубав стих!!!Поздравления и от мен!!!
  • Прекрасно стихотворение!Поздрав!
  • "Очите й бяха жадни.
    Когато...
    На прага потропа есента.
    Големи и тъжни очи,
    които изпращаха
    лястовици
    на юг,
    и тайно се надяваха
    да полетят с тях.
    А устните й ухаеха
    ... на пролет."

    Прекрасно!
Random works
: ??:??