Aug 30, 2017, 6:54 PM

Утринно 

  Poetry
500 0 0

 

 

 

 

Тази нощ прозорецът е плакал,
сълзите изпрели са ресни...
Какво ли е видял в мрака,
което толкоз да го натъжи?
Може би отминаващото лято
или изоставено само момиче?
Но още зеленее тук-таме тревата,
а момичето някой друг ще заобича...
Виж, как измит е днес асфалта
и от чистота въздухът трепти -
нощният дъжд е освежил земята
и заесененото в човешките души.
Слънце пак в небето е разлято,
сенки под дървета заплитат си килим,
на ъгъла усмихнато онова момиче чака
телефонът му в ръката пак да позвъни...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Валентин Василев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??