Jan 7, 2022, 10:22 PM

Утрото е по-мъдро от вечерта 

  Poetry » Phylosophy
1150 1 5

 

Когато дойде време, ще се мръкне
и слънцето ще слезе там, зад хребета-
без разлика от твоя пол и възраст,
напук на твойте планове за светло.

 

Ще бъде нощ. Е, може да е лунна,
но твоят ден ще легне зад гърба ти,
а колкото и да си смел и умен
ти трябва светлина, да видиш пътя.

 

Какъв е изходът? Молитви? Мантри?
Внушения от сорта: "светло", "чисто"?... 
Но как ще върнеш слънцето обратно?
Доброто има нужда от почивка! 

 

Не му пречи да спи сега! Не бързай,
ще се събуди, щом часът удари. 
А утрото е сто пъти по - мъдро
от вечерта и всички тъмни твари.

© Петя Божилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??