Jul 16, 2015, 12:46 PM

В бурята... 

  Poetry » Landscape
355 0 1

      В бурята...

 

Вятърът опънал черни струни

във зловещото безлуние,

виеше по тях като вдовица

върху пресен гроб...

 

Гърчещата се вода на Океана

и тя от умопомрачението обладана,

корабът огъваше жестоко 

в садистичен бяс...

 

Сляпо и безпомощно Небето,

с мълния дори над нас не светваше...

... Път тогава кой да ни покаже

в ужасът на този ад!...

 

... И няма пред кого да лицемериш,

и проумяваш: моряците защо са суеверни...

И сам, тогава ти разбираш:

какво е да те залюлее страх!...

 

... А ти остават само сили,

да прокълнеш и майка си,

че те е родила...

 

... и да свиеш за молитва пръсти:

но да напсуваш Господа,

преди да се прекръстиш!...

 

Коста Качев,

едно време в Атлантика

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??