В диалог със себе си...
... Да си самотен ти не можеш
поне един човек в света
ако веднъж си разтревожил
и си му подарил мечта...
Ако в хазарта на Живота
рулетката си завъртял
и топчето е спряло точно
на Любовта във твоя дял...
Не можеш ти да си самотен
и нямаш време да тъжиш,
ако и с друг човек Живота-
щастлив и радостен вървиш...
... Но ако ти при пълнолуние
с едно момиче до зори
вървял си- без да го целунеш,
не с устни, в мисълта дори,
като изгнаник доброволен
знай, да живееш си избрал:
самотен пътник през Живота
без сам да си го осъзнал...
Коста Качев
© Коста Качев All rights reserved.