Да си добър – е страшно трудно,
по-трудно от това не знам! –
Съзнанието трябва будно
да бъде даже в стрес голям.
Изискват се желязна воля,
търпение и силен нрав,
за да отстъпваш храбро в боя
дори когато бил си прав.
Да бъдеш лош – не трябва много,
естествено е за човек
да съди и да мачка строго,
макар че грешен е навек!
В Доброто Смисълът се крие,
а в злото все го дирим ние…
28.10.2022, 22:49, Горно Дряново
© Раммадан Л.К. All rights reserved.