Жени и вино, вино и жени,
в такова съчетание опасност има.
Главата мъжка се върти,
очи се пълнят с блясък,
сърце се разиграва и боли,
но кой такава болка на сериозно взима.
Жени и вино, вино и жени,
дни сиви се подслаждат и вгорчават.
Опùти, мъжките души
забравят за достойнство,
гордостта мълчи
и те покорни почит от любов въздават.
На колене пред вино и жени!
За тях що песни се изпяват.
Е, капят и изстрадани сълзи,
но, слава богу,
има в какво да се удавят.
От обич може да боли,
камината, дори да пуши, сгрява.
Искри напитката пенлива,
нека вдигнем тост
за божието създание, жената!
Животът всеки земен гост
с надежда, радост и любов дарява.
© Иван Иванов All rights reserved.
- Какво е вино без жени?