Нов път блести пред мен сега
той гладък е и мами в здрача,
към него тази нощ отваря се врата
уверено в година нова да прекрача.
А стария, отъпках си го бавно, упорито!
Сега застанала на този път във края,
поглеждайки назад се питам-
равносметка мога ли да си направя?
И този път е извървян -
изнизаха се на прашинки дните,
към края с камъни и дупки е застлан…
Какво постигнах? Сбъднах ли мечтите?
Била съм лоша, била съм и добра.
Била съм тъжна и щастлива…
И много ли любов сърцето ми побра?
И в бурите опитах да съм издържлива!
Сега за идната си пожелавам -
да обичам само както аз умея,
да не спирам все напред да крача!
За всички нека е щастлива!
Благодат за всички да се лее!
И всеки да открие своя път във здрача!
Весело посрещане на Новата година!
Нека е благодатна за всички!