Nov 1, 2005, 8:52 PM

В края на лятото 

  Poetry
1029 0 4
Ето,вятърът слиза
и лятото гони.
Мачка нечия риза
в разлюлените клони.

Вечерта е протяжна
като стар сериал.
Скърцат облаци влажни,
а часовникът спря.

Следват ме до вратата
само прашни листа.
Като стара позната
спря до мен есента.

Много рани натрупах.
И безброй причиних.
По сърцето ми струпеи,
а в душата ми-стих.

Лятото си отива,
а реката ридае.
Само детските книги
са щастливи накрая.

© Здравка Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??