Да беше - вирус, като вирус,
а то е - истинска беда!
Попадам вече - в знака минус,
ще трябва - кифлите да спра!
Ще трябва - Черното да пия,
от днес без телешко мезе!
Бурканите... да си развия,
за позабравено - кашЕ!
Да спра - и бяло да купувам,
да нося анцуга си стар!
Навярно... няма да гладувам,
но сам ще ходя на пазар!
А там - домати да избирам
с нормален, червеникав цвят!
Бананите да не пробирам
и да купувам - зарзават!
Да кацна лятото - в Ахтопол,
а не отново в Сен Тропе!
Градинката си, сам да копам -
с едно, единствено - моме!
Изобщо - няма да се спирам
сред този лош - Армагедон!
От Ковид - мога да умирам,
но не и днес - на моя трон!
Но първо трябва да издърпам -
приличен кредит - без падеж!
Бюджетът си да позакърпя
със свежи сметчици и кеш!
За туй, аз днес, на командира,
ще му разкажа: - Обеднях!
Да топна малко - в келепира,
че инак станахме за смях!
Не мога - никъде да тръгна,
търпя последици безброй!
С Ферарито си, щом помръдна,
ченгетата пристигат в строй!
Протягат, милите - ръчички!
И те са гладни в този зор!
А също - доктори, сестрички,
те също страдат в този мор!
Но те са... с хубави заплати
и са герои в този ден!
Тях - кризата, не ще разклати!
Не са бедняци, като мен!
Юри
Йовев
Април
2020 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.
Аз не съм на състезание, не го приемай така. И няма закъде да бързам.
Усмихни се. Гледат ни 😉