May 12, 2017, 7:24 PM

В късната есен 

  Poetry » Love, Free verse
366 1 11

Искам да ме споходи радостта.

Жадувам мъжките ръце да ме притиснат.

Тогава звездите ще открия в твоите очи.

Искам да слушам с тебе тишината

и само сърцата да туптят.

Аз чакам тихите ти стъпки да дочуя,

усмивката вместо слънце да  изгрее,

нежният ти смях светът да разлюлее,

да се разхожда по лунната пътека..

И всичко друго в очите да бледнее.

Любов и страст като дъжд да се излива,

облаче бяло телата да покрива.

От нея мъничка частица ща сме ние.

 

А после, премалели от сладост,

ще тръгнем отново към себе си

в късната есен.

© Йонка Янкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??