Въргалям се в пепелта оглозган аз,
объркан и измършавял от чувства,
мисли и емоции, непреходни в мрака.
Достигнал стълбица,но в коя посока
да поема, като сляп съм аз за нея.
И тя за мене сляпа е и не избира,
кой да бъде този странник, който
тя да поведе.
И отново в мрака непрогледен я достигам
и решавам да поема в неизвестното...
но докъде ли ще ме отведе?!
© Т. Каменов All rights reserved.