Nov 14, 2007, 3:35 PM

В очакване на бяла зима 

  Poetry
919 0 21
Промениха се чувствата есенно.
Преобличаха стари сака.
А цветята в градината песенно
ми навяват... навяват тъга.
 
На юг тръгнаха птиците весели
и вземаха със тях песента.
Само слънцето скришом надвеси се,
като стара... стара жена.
          
Привечерно се топлят душиците,
съхранили на топло мечта,
в златожълто се облякоха жриците
и тупкат ли... тупкат сърца!
              
Затанцували звезди по небето,
свечеряващо  пъпли луна.
По асфалта се стича морето
и си капят ли... капят листа.
       
И дъждовно на умора ухае.
Във колибата куче се свило.
Отпочиват и млади, и стари
във очакване на бялата зима!

© Анета All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??