Oct 2, 2022, 10:47 AM  

В очите ти 

  Poetry
554 7 15

Ти дълго в океана си се вглеждал, 

очите ти – дълбоки, хладни, тъмни.

Аз в тях се гмурнах.
Тук е безнадеждно!

Но, Боже, как мечтая да потъна!

 

Сега дано вълнѝте ме залеят!

Страхувам се, но искрено го искам.

Аз тук доплувах, не да оцелея,

а за онази силна тръпка в риска.

 

На дъното е истинско изкуство.

Такава красота не се забравя.

В очите ти дойдох, да те почувствам.

Но, Господи, дано да се удавя!

 

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??