Apr 7, 2019, 11:21 AM

В перушината 

  Poetry
399 3 2

 

Защо жадуваш красотата тайно, 
човек добър един не ти ли стига? 
Очите в синьото и в мен потапяш, 
копнееш въздуха си много тихо. 

 

Сънуваш: тъмният ни бряг разлива 
надежди светли в мек и розов облак. 

Вълна от смях окъпва топъл изгрев.
За миг ръцете ни заплитат остров. 

 

Защо ли вярваше на тъжна сянка? 
Земя от рани ражда пак рекичка 
и хладен тъжен вятър връзва пясък. 
Пониква в мен луна и в теб - кокиче. 

 

Мечтата къщичка е - сякаш диша 
и спи в неслученото тъмно нищо. 
Летиш ли? Нека да съм лека вишна, 
от болка нищото с ръце да нищя. 

 

Поискай, моля те, да бъда силна, 
светът ми сякаш боледува с думи, 
лекувам липсата в цвета на смисъл. 
Не искам с утрото да се сбогувам. 

 

Хрущи ледът ни - понапукан, счупен, 
отглежда в него топлината вятър. 
От много мислене не се научих, 
години исках да си мой приятел. 

 

Защо рисуваш пролетта потайна? 
Прегръдка-спомен ни закриля тъкмо 
и всяка лудост в този миг е свята. 
Летят врабчета из вълшебно кътче. 

© Йоана All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Прочетох с голямо удоволствие. Поздравления, Йоана!
  • Стихотворението ти, Йоана, ме обгърна като един топъл "мек и розов облак" с многоцветните си образи. Успяла си да го изградиш върху 7 куплета - немалка и бих казал много трудна за реализация дължина, при това в класически стих. Особено ми харесва наличието на поанти във всеки един от куплетите. Финалният - 7-ми куплет, е сам по себе си завършващата главна поанта на творбата. Поздравление за таланта ти, който е изключителен!
Random works
: ??:??