Jul 2, 2020, 11:23 AM

В по-различни дни 

  Poetry » Civilian
521 1 0

В по-различни дни

 

Ако потъвам или нещо лошо ми се случи,
дали всички ще се отдръпнат от мен?
Казват, че човек от грешките се учи,
но е човешко да ги повтарям ден подир ден.

 

А дали съм сгрешил, щом съм имал доверие,
и всичко таено в душата, без страх съм споделял?
За по-различните дни няма поверие,
както от хляба, и от сърцето за друг съм отделял.

 

Ако нещо се случи с мен някой ден,
и протегна ръка, за да бъда прегърнат.
Дали ще ме срещнат с поглед студен,
и без милост, гръб ще обърнат?

 

По-различните дни, има ги всеки,
мълчи, студено, тъга и умора.
И тогава, човек ще усети,
кои са точно неговите хора.

 

Явор Перфанов
01.07.2020 г.
Г. Оряховица

 

© Явор Перфанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??