Jul 19, 2009, 2:32 PM

В сивото... 

  Poetry
590 0 10

И притихнала в себе си,

плаха, унила,

със подпухнали,

странно изпити от ужас очи,

тя стоеше на ъгъла

на улица „Сива”

със протегнати празни ръце...

„Моля, дай ми левче поне” –

се отронваше тихо от нея.

А тълпата не ще и да чува.

Не вижда съсухрени

женски ръце.

И забързана все,

стремглаво се впуска

надолу.

Тротоарът гори...

Само стъпки – следи по него заглъхват.

А нейните шепи останаха празни.

Нейните, топли някога, женски ръце

провиснаха в сивотата

на жаркия ден...

 

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??