Apr 10, 2012, 10:43 AM

В тунел на вълна 

  Poetry » Phylosophy
584 0 3

В тунел на вълна

 

Небрежно със вятъра влизам в тунела

в ревящите къдри на гневен Нептун,

разглеждам отвътре гърбата идея –

Първичния вик на Вселенския ум.

 

Вълната събира, вълната разделя,

вълната е в слънце, в сърцето и в мрак.

На всичко е сложил Творецът постеля,

вълната на Свършека слага капак.

 

После се спускам в оста на средата,

в незримите струни на Нежен тайфун

и чувам кристалния глас в кухината:

избирай – Хармония в теб или Шум.

 

И шум ме извежда от сънното мляко...

Повлича ме в миг Загрубял маховик.

... Ще ида до село, ще седна за малко,

деня ще завърша с: "Обичам! Прости!"

 

И в Час на падежа вълната ми в кредит

ще тръгне нагоре от грешната плът.

В раздуваща сфера искрицата бледа

ще търси в Безкрая най-чистия кът.

 

http://www.flickr.com/photos/pearson_gj/2594522832/in/photostream/

 

© Николай Начев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??