В твоите очи
виждам пролетта!
Не, недей! Мълчи!
В тишината Радостта
само нека да звучи!
Ти си тук
до мен притихнал,
няма друг
смущаващ звук,
само вятър лек,
за миг повейнал.
Цъфтят поля
от бели хризантеми
и аз стоя
насред покой и чистота,
отхвърлил противоречията големи,
приел живота в простота.
Усещам Любовта ти
как топло ме обгръща!
Безбройно много пъти
сърцето ще се връща
в този миг до следващата
тиха наша среща.
© Една Усмивка All rights reserved.