Във тъмните нощи се вграждам
със грижи от предния ден.
Отново във утро се раждам
и връщам живота във мен.
Приемам го утрото - зрънце,
от него да меля брашно.
И хляб да изпичам на слънце,
замесен от три във едно.
От вяра, надежда и радост
събрани и трите в тесто.
И в туй е голямата сладост -
напролет в зелено листо.
След залеза вечер отново
заспивам с остатък за квас
да мога във утрото ново
да дам от тестото на вас.
© Никола Апостолов All rights reserved.
Оригинален, много образен, красиво сътворен стих,
съдържа много актуално и много мъдро послание!
Поздрави за мъдрия поет!