May 26, 2022, 4:12 PM  

Патриот 

  Poetry
183 1 2

                    

 

Патриот съм! Смел юнак!

Трикольорът ми е втора риза.

На широкия ми гръб отзад  

Левски съм си татуирал.

 

В крайграничните бразди

с Динко станахме тандем!

Туй мигранти, бежанци,

хващаме ги без проблем!

 

На „глава“ по пет стотачки.

Плащат само във евра̀!               

Вече„свинските опашки“

символ са на свобода!

 

Бизнесмени, магистрати,           

до един са ми авери!          

Политици? Депутати?

Кой не знае им аферите?

 

Щом натрупам  капитали,

първо ще се дипломирам. 

И грижливо попрепрани,

в избори ще инвестирам!

 

И за министерски пост ме бива.

Ясно знам си регламента,

че кебапчета, кюфтета, бира

са трамплин за Парламента!

 

Ех, България е майка клета!      

Сбирам всеки ден кураж

теб, Българийо на три морета

скоро да си върна аз!

 

 

 

 

© Даниела Виткова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много подобни "патриоти" се навъдиха с подобни мераци, Миночка. И на нас за шега, на тях - истина, амбициозно се катерят по управленската стълбица. Длъжни сме да се противопоставяме, кой с каквото и както може.... Благодаря ти, че винаги се спираш при мен. И че постави стиха в "любими".
  • Много патриотично, силно и малко миражно, за трите морета, дано успеем тази да запазим, че както е тръгнало, току са ни затрили заедно с нея! Хареса ми, Дани, много ми хареса!
Random works
: ??:??