May 4, 2016, 5:25 PM

Вали 

  Poetry
348 0 1

Вали

 

Вали отново. Небето плаче.

Като набъбнало от влага зрънце,

помислило си, че е сираче,

то дави мъката си по свойто слънце.

 

И над земята вали, където

пълни окото И, тихо и нямо.

Излива сълзите си във морето-

една сълза, но много голяма.

 

И все пак, то не е бездънно.

Все някога ще се излее.

И утре слънцето, когато съмне,

от дъжд окъпано, пак ще огрее.

© Мари Елен- Даниела Стамова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Красиво и окъпано! Сълзите измиват, както дъжда и отварят небето и душата за нови слънца!
Random works
: ??:??