Sep 15, 2011, 7:54 PM

Вали от очите 

  Poetry » Love
768 1 10

Вали от очите

Като веда дойде във съня ми.
Кара Севда, по касъм, ме тръшна.
Ти среднощно подпали стиха ми,
тежка плитко, по цигански, кръшна!

Луди клади ти жарят нозете...
Ти Икона в очите си носиш!
Самодивски разцъфнало цвете,
само слънчице, в своя ден, просиш...

Падат думи от стари легенди,
като листи от бяла топола.
Нежни думи. Жадни, а менчени...
И среднощно съблечени... Голи...

Свила - думи прикътква сърцето.
Месец нейде задиря звездите.
Млечен Път се разля по небето
и вали ли, вали... От очите...

Зем.

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??