Вдигни очи в тази нощ прекрасна
и виж таз звезда, която току-що, падайки, угасна...!
Пожелай си нещо, спомни си, че някога е имало звезди,
прекрасно падащи, като радостни сълзи...!
И вземи се спри, дори и за минути,
остани сам със себе си...!
Помисли за някой миг прекрасен,
явно в този ден - ужасен...!
Сети се за добрините,
че можеш ти да ги намериш дори на всекиго в очите...!
Усмихни се, вярвай ми - помага,
за да може ти с усмивка да заспиш
и в сънищата си да се усмихваш...!
29.8.2005 г. Юлиан Пашов
© Юлиан Пашов All rights reserved.