Nov 26, 2006, 4:06 PM

Вдъхновение 

  Poetry
783 0 7
Победи аз не търся,
не искам и награда...

Защо са тези състезания и врява?
Нима наградата ще е преграда
пред мъката, когато завали?
Нима ще топли тя, когато без пощада
отхвърлят с присмех твоите молби?

Недей се лъга от награди,
ласкатели недей ти слуша!

Тя, най-голямата награда,
е трепналото някога сърце
пред думички, нахвърляни без ред,
сълзата, капнала от изненада,
че същото почувствала е като теб!

© Катя Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??