Jan 18, 2007, 10:55 PM

Вечен миг 

  Poetry
878 0 1

И когато светлината угасне
остава дъхът и лъчист.
Той напоен е с радост
запазена в един вечен миг.

Страст и усмивки по детски
заместени с грим са сега.
Измислен е вече сюжета-
трудът да потъне в прахта.

Когато градина си садил,
ще се зарадваш ли на само едно цвете?
На слънчев отбляък 
от чужд автомобил?

За теб аз ще нося усмивки-милиони!
Малка утеха за дългия път ...
И когато светлината угасне,
там ще съм ... държейки вечния миг

© Дина Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Дина,
    Посочваш страхотен екзистенциален нюанс на преживяването, но я си прередактирай текст, за да ти прасна и една шестица!
    Поздрав!
Random works
: ??:??