Jun 25, 2014, 9:20 PM

Вечерно ателие 

  Poetry
451 0 2

ВЕЧЕРНО АТЕЛИЕ

 

Музика и стихове в бохемска вечер...

Пиене и див лирически запой.

Лея вино за поетите предтечи

с  болката, тъгата - моят стар конвой.

Ужасът, че всичко толкова е кратко!

Няма друго тук... живот неповторим.

Дай да се напием като свини, братко!

Писна ми от трезвост и площаден грим!

Нека да си кажем майчиното мляко!

Знам: ще пуснат раните ни мъжка кръв.

С нея неведнъж с горчива жал съм плакал -

страдащо сърце в телесния калъф...

Нека храм е тая нощ ателието!

Нека целия живот превърнем в джаз!...

Нека сме свободни - гълъби в небето.

Нека да е честен скръбният ни глас!

С жаждата си - жива жар - за красотата,

нека чуден детски свят да сътворим!

Нищо че животът ни е кратък, братко,

ние с теб и след смъртта ще продължим!

 

 

© Върбан Колев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Страхотен стих! Поздравления за майсторството!
  • "Ужасът, че всичко толкова е кратко!
    Няма друго тук... живот неповторим.
    Дай да се напием като свини, братко!"

    Красотата понякога ненадейно изплува
    когато далече е трезвен акъл...
    И всичко изглежда достъпно и хубаво.
    Макар да е в края, накрая, на дъното...

    Има оптимизъм!Хареса ми.Поздрави.
Random works
: ??:??